EEA + Tax Office

© UNStudio. Photographed by Ronald Tilleman

Zaujala mě novostavba budovy pro dva státní úřady v Groningenu v Holandsku od architektonického ateliéru UNStudio.

Velice se mi na ní líbí nápad, který umožňuje v budoucnu kancelářskou budovu bez velkých zásahů do statiky a konstrukcí budovy předělat na bydlení. Myslím, že je to dobrá úvaha a jistě je hodná následování, jelikož takto má developer nebo samotný majitel možnost se přizpůsobit konkrétním požadavkům trhu a mít náskok před konkurencí. Variabilita řešení staveb je teď v kurzu.

Ben van Berkel (vedoucí architekt) to shrnul takto: “Návrh obsahuje množství inovací ve vztahu k redukci materiálů, nižším provozním nákladům a lépe udržitelnému pracovnímu prostředí. Reprezentuje komplexní a inteligentní tvořivý přístup k udržitelnému rozvoji.”

Leave a Reply